Ημερολόγιο 2014 Πολιτιστικού Συλλόγου

Γιορτάστηκε κι εφέτος στις 6 Δεκ. 2013 ο προστάτης του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξενιάκου Άγιος Νικόλαος. Σημαντική ήταν η προσέλευση των χωριανών και κοντοχωριανών στην καθιερωμένη πια πανήγυρη.Για τον Άγιο μίλησε ο δάσκαλος Μανώλης Χετζογιαννάκης, με σύντομη αναφορά στη ζωή και το έργο του καθώς και σε ιστορικά θαύματά του. Μίλησε επίσης για τους 31 ακόμη Αγίους (κατά το συναξάρι) που φέρουν το όνομα Νικόλαος, εκ των οποίων 3 ήταν Κρήτες. Πρόκειται για τον όσιο Νικόλαο τον Στουδίτη από τα Χανιά, τον όσιο Νικόλαο τον Κουρταλιώτη και τον νεομάρτυρα Νικόλαο τον ένα εκ των τεσσάρων μαρτύρων Ρεθύμνης. Αναφέρθηκε εν συντομία στο βίο τους.
Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας παρατέθηκε γεύμα στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Σχολείου αποτελούμενο από φασολάδα και μπακαλιάρο, προσφορά του Μανώλη Ζερβάκη και της συζύγου του Ελευθερίας που βρήκαν το φλουρί της βασιλόπιτας του 2013 και σύμφωνα με το παγιωμένο πια έθιμο είχαν στο σπίτι τους για ολόκληρο το χρόνο την εικόνα του Αγίου Νικολάου που κατέχει ο Σύλλογος.
     Στη γιορτή παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Πολ. Συλλόγου κ. Θανάση Ανεθρεπτάκη το νέο Ημερολόγιο 2014 που είναι αφιερωμένο στους Ξενιακιανούς αγωνιστές των κατά καιρούς πολέμων του Έθνους μας. Παρακάτω παρατίθενται οι πρώτες σελίδες του:
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου